Fotonörd i Barcelona: Inte fota allt?

Det fanns en period (den när jag fotade som allra mest) som jag aldrig gick ut utan en kamera. Jag var inställd på att jag ville minnas allt. Jag ville dokumentera min vardag, folk jag träffade eller bara fina dagar i Katrineholm. Jag förstod inte hur folk inte kunde ta lika mycket kort som jag. Man skulle ju glömma bort enkla stunder. De skulle bara flyga förbi.

Nu har jag ett lite mer avspänt förhållande till fotografering. För jag är egentligen inte speciellt närvarande när jag fotar. Jag skapar något. Jag försvinner helt och blir helt inne i att ta kortet, vilket är helt fantastiskt. Däremot så missar man kanske något samtal. Du kan glömma bort att stanna upp, kolla ut över den fantastiska plats du står på och andas in och bara vara. Det gäller både helt vanliga vardagsgrejer till semesterresor. Se till att fota mycket. Se till att minnas, men tänk på att det är okej att inte fota allt.

Nedanstående bilder är några snapshots från Barcelona.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>