Det här kommer jag sakna – pt 2

Jag kommer alltid att flagga för Sverige. Jag kommer alltid att hävda att det är landet där jag hör hemma med alla kulturer och saker man ibland borde kämpa för. Efter nästan sex månader borta har jag glömt bort hur det kan vara ibland. Att man knappt tittar folk i ögonen, att de flesta inte vågar stå för vad de tycker medan andra kämpar för att det inte finns något som heter ”rätt eller fel”. Sverige är inte perfekt, men det är där jag ska vara.

Innan jag lämnar USA ska jag tänka ut vad jag kommer sakna härifrån. Ni kanske får en seriösare lista om ett tag, men just nu får ni bara höra om platser och affärer jag tycker om:

1. Barnes & Nobles. Första gången jag klev in där stod jag där som i en dröm. Det var en stor affär med massa hyllor fyllda av böcker, anteckningsblock, lappar och massa tidningar. Kära människa vad jag önskar att den affären fanns hemma. Inte för att Bokia inte är bra, men den här hade väldigt mycket att välja på. Det är mycket roligare att välja en bok från en hylla än att beställa den från internet.

2. Panda Express. Ett superbra alternativ till snabbmat. Det är kinesiskt istället. Inte för att det smakar kinesiskt (eller jo, lite) men du väljer mellan nudlar eller ris och sen väljer du bland friterade räckor och kyckling i massa olika versioner. Allt är färdiglagat och ligger och väntar.

3. Priserna. Ja det är sant. I princip allt är löjligt billigt i USA (såvida du inte kliver in i affärer som typ Michael Kors eller Prada). De har även fantastiska outlets. Jag vet inte om det finns överallt, men det gör det säkert. Definitivt i Kalifornien och Florida. Jag har t ex köpt Levi’s jeans för 15 och 25 dollar styck.

4. Forever 21. Den här affären har du säkert hört om även om du aldrig sett den på riktigt. Det är fina tjejkläder, skor och smycken till väldigt bra priser. Jag tänkte säga som Sveriges H&M, men det är billigare eftersom det är USA och sen gillar inte alla H&M. Det är en blandning mellan Monki, H&M, Bikbok & Gina Tricot.

5. Chipotle. Ännu ett asbra alternativ till snabbmat. Det här går också fort (snabbare än amerikanska McDonald’s, men det är inte svårt). Det är en mexikansk grill som bjuder på supergoda burritos.

6. Panera Bread. Mat, vad ska man säga? Jag har ätit ganska dåligt i början eftersom Dreamcenter har, äsch låt mig säga det, skitäcklig mat. Efter det började man leta efter alternativ. På Panera Bread kan man välja mellan grillade paninis, supergoda soppor och riktigt fina sallader. Det sitter fint i magen efter alla hamburgare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>