Hur man börjar planera sitt bröllop

Bröllopsfotograf Duvfeholms Herrgård Katrineholm
Idag är det skottdagen vilket gör att det är tjejernas tur att fria! Det ska bli spännande att se hur det gick för folk på sociala medier ikväll. En film på temat som jag tycker är supergullig är Leap Year. Kolla in den om ni har missat!

Jag tänkte skriva lite till er som är mitt inne i bröllopsplaneringen. Det är så otroligt klurigt. Jag vet själv att jag entusiastiskt gick och köpte en massa bröllopstidningar och började googla på bloggar. Det finns ett överflöd av tips men här kommer ett gäng av mina.

1. Hitta någon att gifta sig med! (haha skämt åsido)

2. Börja kolla över ungefär vilken tidpunkt ni skulle vilja gifta er. 

3. Leta kyrka, vigselplats och lokal. Ring runt och googla bäst ni kan. Det finns massor av människor som sitter på bra idéer när det gäller fina platser. En del är bröllopsfotografer och andra som jobbar med bröllop professionellt, andra bra tips finns på forum. Det finns ett gäng olika bröllopsgrupper på Facebook, där kan man börja. När du hittat det rätta se till att boka.

4. Sätt en budget. Det är otroligt svårt att uppskatta vad saker och ting kostar, men sanningen är att du kan ha ett bröllop i precis vilken prisklass du vill. Allt beror på hur många gäster ni ska ha, vilken plats ni gifter er på och vilken typ av mat och dryck ni vill servera. Valet är ert. Ni kan göra allt från ett lyxigt hotellbröllop till en mysig trädgårdsfest. Börja med att skissa upp vad som är viktigt för er? Att det blir en fin dag där ni får fira er kärlek med nära och kära? Att allt följer ett tema? Att det blir dans på slutet? Att maten är god?

5. Hitta din bröllopsfotograf. Många fotografer blir bokade tidigt, speciellt över sommarmånaderna så det gäller att vara ute i god tid. Det finns massa fantastiska bröllopsfotografer med olika stilar. Jag tycker att man hittar massor på Google, Facebook, Instagram och Facebook. Sök på bröllopsfotograf ___________ och staden eller länet du ska gifta dig i. Det finns i alla möjliga prisklasser men glöm inte att fotona och ringarna är det du har kvar efter din bröllopsdag. En av de saker folk ångrar mest i efterhand handlar det om att de inte bokade en professionell fotograf eller att bröllopsfotografen var med för kort tid.

6. Gör en gästlista. Vilka ska komma egentligen? Det finns inga rätt eller fel. Det viktigaste är att ni får fira att ni vill leva tillsammans resten av livet. Det är det viktiga och det vackra i er planering. Välj nära och kära med omsorg. Jag tycker oftast att det är smartare att tänka ”vilka vill vi ha i våra liv i framtiden?” snarare än ”vilka har varit en del av mitt liv?” Superklurigt, men det är viktigt att ha koll på ungefär hur många gäster som ska komma och vilka man ska bjuda.

7. Skissa upp en tidsplan. Det finns en uppsjö av tidsupplägg och tänk för hur man gör en tidsplan. Några viktiga bitar att få med i planen är:
– utskick av inbjudningskort
– bokning av mat
– bokning av hår & smink
– bröllopskläder
– ringar
– skicka in en hindersprövning
– återkoppling om vilka som kommer till bröllopet
– bokning av bröllopsresa (man kan ofta hitta bra sista-minuten om man vill sänka priset, men ändå komma iväg)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>