Om mig

viccan-735px

 

Vem är jag?
Jag heter Victoria Öhrvall och är gift med Johan. Jag är en sån där kreativ människa som älskar att skapa. Att försöka hitta min personliga stil på saker och ting. Jag tycker om att fota (obviously), skriva, läsa, och gå på bio. Jag bor i Katrineholm ca en timme från Stockholm och brukar röra mig mest i mellansverige. 

Varför fotar jag?
Jag började fota i någon slags önskan att dokumentera mitt liv. Jag startade en fotoblogg och lärde mig fota på den vägen. Jag började min karriär som bröllopsfotograf 2010 och har fortsatt med ett gäng bröllop per år sen dess. Jag tycker om att skapa, och hade jag kunnat rita hade jag säkert gjort det, men nu var det kameran som fångade mig. Jag inspireras av att förmedla känslor, bevara minnen och att sätta mitt personliga avtryck i bilden. Jag försöker även fånga hur mina kunder är, så att man ska kunna se på en bild och tänka ”ja det där är verkligen dem.”

Förebilder inom fotografi
Du och jag ser förmodligen massor av bilder på Instagram, Pinterest och bloggar varje dag. Såna jag inspireras av lite extra är Ed Peers, Jonas Peterson, Annie Leibovitz, Logan Cole och Tessa Barton. De fångar sånt som jag gillar och bilderna har en speciell känsla och edge. Jag har aldrig velat fota klassiska bröllopsfoton, jag har velat göra något annat.
Varför ska man boka mig som fotograf?
Du ska boka mig om du är ute efter en bröllopsfotograf som har det där lilla extra. Om du också gillar att skapa och är kreativ, så vet du vad jag menar. Om du vill gå din egen väg, ha bröllopsfoton som visar vem du är och hur dagen var. Inga klyschor och uppställda ljusa bilder. Jag bjuder på färg, själ och hjärta.

Vad är viktigt inför fotograferingen?
Inför fotograferingen tycker jag att du ska ha kollat igenom vad du gillar för områden. Gillar du industri och asfalt, skogen eller kanske en sjö som bakgrund? Det är viktigt att lägga tid på fotograferingen så vi har möjlighet att skapa mästerverk tillsammans. Under vårt planeringsfika så brukar jag gå igenom och prata lite om upplägget av dagen. Under bröllopsfotograferingen är det bra att bruden har ett par sköna skor på sig så att vi kan gå runt och att man har med sig ett lakan så man kan skydda klänningen. Sen är det bara att slappna av och ha riktigt kul.