USA, det gör ni bra

fotobloggJag blir fortfarande lika förundrad.  Det här är slutet av januari, och jag går runt med en liten kofta och flipflop. Det är lite mysigt att alltid ha sommar här borta, men jag gillar faktiskt de svenska årstiderna. Nu när man snart lämnar Dream Center så kom jag på att tänka på lite saker som jag förmodligen kommer sakna när jag är i Sverige:

1. Alla gentlemän. Jo, det är sant. De existerar fortfarande i USA. Man kan försöka gå igenom en dörr och genast springer en kille fram och öppnar. Du får i princip aldrig bära något tungt om du har en kille i närheten. När du försöker slänga dina sopor och kommer det folk och tar soppåsen åt dig. Häromdagen i matsalen var det en som sköt in stolen. Det är väldigt gulligt må jag säga.

2. De amerikanska priserna. I princip allt blir ett fynd här borta vad du än försöker köpa. Det är ganska soft.

3. Dollar Stores. På riktigt. Tänk dig att gå in i en affär där precis allt från sladdar, mat, syprylar, leksaker, pennor, post-its, tandkräm, dukar, ballonger, kökssaker och papperstallrikar kostar 7 kr.

4. Möjligheterna. Jag har alltid gillat storstäder men jag trodde aldrig att jag skulle gilla att bo i en. Jag gör inte riktigt det men nu skulle jag kunna tänka mig det mer än tidigare. Här i LA kan man hoppa på en buss i precis vilket håll man vill och hitta på massor av saker. Bara som ett exempel finns det t ex en restaurang där man efteråt kan hoppa ner i en pool med mobilen i fickan och slippa betala maten. Det är inte någon liten fontän eller så, det är en riktig pool man kan simma. Och nej, jag har inte gjort det.

5. Bergen. Inte för att jag är någon bergsklättare, eller ens en någon ute-tjej men det är verkligen fint med berg.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>